Som du måske har kunnet læse dig til, så overvejer jeg at søge ind på kokkeuddannelsen.Det er relativt nemt at blive optaget, problemet opstår når der skal laves mad og når kokkekunsten skal håndteres i praksis
Brug dit eget køkken som øvelokale
Inden man kaster sig ud i kokkekunsten, er det rart at have styr på en del basics først. For det første er det en god ide at kende alle basismadvarerne, så du ikke står og putter en hønsefond ned i en omgang spaghetti kødsovs eller omvedt. Det er altid en god ide at kende sine basisvarer.
Det kan f.eks. være mel, sukker, mælk, smør, gær, ristede løg, mayonaise, remoulade osv. Altså alle de ting som skal bruges sammen med andre madvarer før de for alvor giver mening. Det kan også være pasta og ris, som altid kan rede en eller kedelig aftensmad, hvis ellers du har kødet eller grøntsagerne på plads inden. Det er såkaldt unikt tilbehør, og det gør det dejligt nemt at håndtere.
Selvom du bor i en lille lejlighed eller hus, med et dertilsvarende køkken, så skal du ikke fortvile. Selvom et køkken er lille kan det stadig have stort potentiale. Jeg kan selv huske fra dengang jeg havde et the-køkken, hvor sværrt det kunne være. Men er du et tålmodigt og kreativt menneske, så kan du faktisk lave rigtig mange retter med en kombiovn. Bl.a. ovnbagte kartofler på kun 10 minutter eller en omgang lassange på en times tid.
Forbered dig bedst muligt
Hvis du ligesom mig har en drøm om at blive kok, så er det altid rart at kunne forberede og øve sig inden. Det gør at du er klædt godt på, når uddannelsen skal påbegyndes, og du ville ikke skulle starte fra 0. Jeg har nogle venner som har forsøgt sig med kokkeuddannelsen. Kun en af dem går der stadig, de to andre opgav, da niveauet meget hurtigt blev for voldsomt. Her især tempoet, og det i de tilfælde at manglende viden kommer ind og giver problemer.
Måske kunne et besøg eller en oplevelse ude i den store verden være noget for dig? Der findes et væld af muligheder, du kan f.eks. besøge en kokkeskole på en af landets mange erhvervsskoler eller hvis du bor i København, kigge forbi Kokkeriets Kokkeskole, her kan du få en god oplevelse i trygge rammer.
Det er helt op til dig selv, og du skal selv finde din egen vej. Der er ingen rigtige eller forkerte måder at gøre tingene på. Selv øver jeg mig derhjemme i køkkenet og inviterer gerne venner og familie på besøg til god mad.