Hvilken temperatur skal vinen have?

Du har lige været ude at spise og bestilte en flaske vin, da du drak den kunne du godt mærke at den var lidt koldere end rumtemperaturen, men hvorfor egentligt? Serveringstemperaturen for vin svinger efter hvilken type vin det er og alkoholprocenten, men hvordan finder man den rette temperatur? Læs artiklen her og bliv meget klogere på vin og temperatur

Det første og heldigvis letteste når du skal lære om vin og temperaturer er faktisk opbevaringstemperaturen. Mange tænker straks på store vinkældre under slottet eller de fine skabe på restaurenter, men så kompliceret behøver det slet ikke at være.

En af de mest almindelige fejl vi danskere gør er at placere vin i en vinreol, gerne lige i solen. Her vil mange faktorer betyde at vinen hurtigt bliver dårlig og ændrer smag, men hvordan skal den så opbevares?

En vinkælder er klart den bedste løsning. Lys, fugt og lugt skal dog være iorden. Lys skal der helst ikke være noget af, så er der et vindue i rummet skal det blændes af. Fugtigheden skal hverken være for lav eller for høj, så en luftfugter eller en luftaffugter kan blive nødvendig og er der noget som lugter skal det fjernes. Så er der temperaturen som gerne skal være lav, uden at være alt for lav, men det kommer ofte af sig selv.

Den mere almindelige løsning er at gemme vinen i et mørk, køligt og roligt skab. Det kan f.eks. være i dit bryggers, soveværelse eller lignende. Husk ikke at placere dem hvor der er gulvvarme, tæt på brandeovne eller lignende.

Vinkøleskabe er også en god løsning, de holder temperaturen konstant og sørger for de optimale betingelser for vinen. Vil du vide mere om vinkøleskabe kan du finde dit næste vinkøleskab her

Et andet vigtigt tip er altid at sørge for at de ligger horisontalt, så vinen konstant fugter korkproppen. Ellers risikerer du at den udtørrer og så står du med en vin med bundfald eller som ikke kan åbnes.

Temperaturmæssigt er 8-20 grader iorden, 12-15 perfekt og alt over eller under er ikke godt. Med det interval kan du hurtigt se at en placering i vinreolen i stuen hvor der let kan blive 30 grader eller mere ikke er optimalt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *