Mad som mormor lavede den

I dag skal det handle om mad som mormor lavede den, det er lidt ligesom det der står i overskriften også. Jeg holder meget af gammeldags dansk mad og lever sådan set ikke af andet. Det er nemt, det er velsmagende og så er det dansk og fyldt med traditioner. Det er hvad jeg godt kan lide ved det.

Hvad er gammeldags dansk mad?

Hvis du er ca. samme generation som mig, eller måske ældre eller yngre, så vil jeg stadig tro du godt ved hvad dansk mad er for en størrelse. Det er noget med kartofler og brun sovs, og så ellers et stykke kød til. Gerne noget som har været hakket og er lavet om til bøffer eller frikadeller. Jeg synes ikke der er nogen grund til at nytænke det velfungerende danske køkken, eller fortalt på en anden måde, jeg synes ikke man skal ændre på de retter som der allerede er. For de fungerer fint og har en historie, og de behøver ikke et seo firma for at bevare populariteten.

En ret som frikadeller med stuvning og kartofler er en jeg gennem hele min opvækst har nydt godt af. Nogle gange har den været lavet med krebinetter til andre gange bare med frikadeller. Skulle mor variere blev den lavet med brun sovs i stedet, hvilket også smagte herligt.

Et andet eksempel er det mad som du måske spiser hvert år til jul. Nemlig flæskestegen. Det bedste fra grisen vil nogle mene. Her får man en sprød svær, noget mager og saftigt kød, der så kombineres med en lækker sovs lavet på kødets fedtløbe blandet op med lidt mel og vand. Dertil skal der være varm rødkål og surt. Præcist ligesom mormor kunne lave det i sin tid.

Er det svært at lave?

Det er spørgsmål er der et simpelt svar på. Nej. Det er super nemt og alle kan være med. Du finder det du skal bruge i alle supermarkeder, stort set. Enkelte steder er det ikke sikkert udvalget er så stort, men en steg smager også godt bare med kartofler og brun sovs til. Og så er det ellers bare i gang med flæskestegen. Opskrifterne finder du på Google i metervis. Der er mange forskellige bud på hvordan den helt perfekte steg skal laves. Find din egen måde og få sprøde svær hver gang. Husk godt med salt!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *