Velkommen til Foopla

Pænt velkommen til Foopla, siden med fokus på det danske køkken og hvad der hører sig til! Jeg har sat mig et mål, nemlig at få delt ud min viden om dansk madlavning samt hvilke fantastiske retter det danske køkken kan tilbyde

Her på bloggen er planen at smide en god opskrift op i ny og næ, ligesom jeg meget gerne deler ud af min egen vide på området. For som glad amatør, så har man jo tilegnet sig en del fifs hist og her. Det er også sådan alle bør lave mad, her tænker jeg at man tager fat i det man ved og så bygger videre på det.

Vi lever i en tid hvor alt der hedder sovs er forkert, ligesom kartoflen er den store synder, selvom den har hjulpet os mere end en gang, for at sige det mildt. Kartoflen er på en måde landets nationalgrøntsag. Alle spiser, eller har spist den, men i en tid med helsekost her og der, så kan den være svær at hive frem på middagsbordet.

Foopla er også om så meget andet, her tænker jeg helt præcist på madkultur. Hvad mener jeg så med det ? Det er den måde vi opfatter mad på og den måde vi håndterer det og spiser det. Som jeg lige har nævnt er der rigtig mange som sværger til stenalderkost, grøntsager eller alt der ikke har gris eller kartoffel med ombord.

Det er vigtigt at huske på at grisen er landets nationaldyr, ikke officielt, men eftersom der lever ca. 15 millioner svin og ca. 6 millioner mennesker, må det antages at svinet er noget vi bryder os om. At vi så sender størstedelen af de små grisebasser til fjernøsten er en hel anden snak. Kineserne skal også have glæde af det danske køkken.

Her på bloggen er kommentarer meget velkomne, så længe man holder en pæn tone. Det skal også siges at jeg på ingen måde er nationalist, jeg er blot vokset op med det danske køkken og har smagt lidt af hvert for at sige det mildt. Mad fra andre køkkener finder jeg også spændende og her tænker jeg på det amerikanske køkken, som jeg også synes der er noget mytologisk over, ligesom det danske. En eller anden helt speciel stemning/følelse, når emnet behandles.

Med det sagt, så velkommen til bloggen!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *